En fantastisk film!

Såhär på lördagskvällen vill jag rekommendera den fantastiska filmen Flyga drake, som hade svensk premiär igår.

Gripande, upprörande, berörande och vacker mitt i all djävulskap... Tårarna forsade och jag är tacksam för att biosalongen inte tändes upp abrupt. Gå och se den!

Vem annars?!

"Halleluja, it's a Linda."


http://www.sloganizer.net/en/


Vill ni vinna en skinnjacka?

Kolla då in denna sida:

http://kenzas.se/

Sjukt att gilla sånt här?

Publicerat på http://www.svd.se/ i går torsdag 6 mars 2008:

Så bordar man ett flygplan snabbast


Vi har alla vart där. Ändlös väntan vid gaten, därefter milslång kö för att visa upp boardingkortet, sedan passagerarstockning i tunneln till flygplanet och till sist blockerad mittgång ombord.

Men nu har en forskare kommit på hur man smidigast bordar ett flygplan, skriver Guardian. Kärnfysikern Jason Steffen har med hjälp av en matematisk formel som beräknar atomers och molekylers rörelsemönster räknat ut hur boardingtiden skulle kunna förkortas till en sjundedel av sin längd i dag.

Steffen kom fram till att ett kölappssystem vore lösningen, och att hälften av de som har fönstersäten går ombord först, men lämnar en tom sätesrad emellan sig. Detta för att ha rum nog att hiva upp väskor i bagagehyllan på smidigast möjliga sätt. Därefter skulle de tomma sätesraderna fyllas upp vid fönsterplatser enligt samma mönster, sedan mittensättena och till slut sätena närmast gången.

Studien har Jason Steffen nu fått publicerad i tidskriften Nature News. Hur han kom på idén?

-Jag var på väg från en konferens och fick vänta i nästan en halvtimma för att komma igenom gaten. Så jag bestämde mig för att hitta en bättre metod, säger Steffen till Guardian.


Karin Fyrlund


Tracy Chapman

Jag har inga ord som räcker till för denna fantastiska artist:

http://www.youtube.com/watch?v=XPcjjOrKmJw


hits