En helg i vackra Tällberg

2006-10-28

Music Genome Project

www.pandora.com

5 poäng av 5 möjliga!

Igår kväll var jag, min syster och mamma på musikalen Singin´ in the rain på Oscarsteatern. Utan tvekan en av de allra bästa föreställningar jag någonsin sett, alla kategorier. 5 poäng av 5 möjliga!

Fantastiska dansnummer och genomgående bra skådespeleri i en klassisk show. Rennie Mirro och Karl Dyall är a match made in heaven, för att använda ett i övrigt alltför använt uttryck.

Har du möjlighet, gå och se Singin´in the rain!

Tjuvlyssnat

På vägen hem kunde jag inte undgå att höra vad två kvinnor talade om. Tydligen hade den ena kvinnan för första gången just träffat den andra kvinnans relativt nya pojkvän. Pojkvännen var dock inte med då den glatt överraskade kvinnan klämde i med:

"... men han ser ju snäll ut. På ett positivt sätt alltså."

Vad f-n innebär det? undrar jag nu.

Svarta barnflickor och annat

Jaha, redan nu har medlemmar ur den nya regeringen fått erkänna ett par av sina privata brister. Det gäller allt från att en har rökt marijuana, en annan har kört bil med olagligt hög promillehalt i blodet och två har betalat sina barnflickor svart.

Patetiskt om något är framförallt den ena regerinsmedlemmens ursäkt till varför hon betalat sina barnflickor svart. Hon hade det nämligen såå svårt att hinna med alla sina barn som ensamstående mamma och att betala vita löner var inte att tänka på eftersom hennes ekonomi inte mäktade med det.

Nej, vet ni vad... Har man inte råd så har man inte råd, då får man väl helt enkelt göra som de allra allra flesta ensamstående, både män och kvinnor, nämligen: LÅTA BLI ATT HA BARNFLICKOR! Stackars lilla regeringsmedlem, du är knappast den första eller den sista ensamstående med barn som har svårt att hinna med. Likt förbannat får människor det att gå ihop utan att försöka undandra sig att betala skatt.

Du verkar ändå ha haft råd att betala en viss del av kostnaden, resterande ovilja att betala kanske också till viss del handlade om din syn på de människor som faktiskt utförde sina tjänster i ditt hem? Du kanske inte tyckte att de skall ha lika rätt som du till försäkrings- och pensionstrygghet? Eller, föredrar/föredrog du själv också att jobba svart, det blir ju liksom mer i fickan... för stunden?

hits