Alltid vackert, sommar som vinterEn plats värd att besöka, såväl på sommaren som på vintern: Lotsberget på Dalarö. En dag med sol och lagom bitande vindar så är det självfallet dit vi åker!

Jul, en tid för eftertanke
Jul, en tid för eftertanke. En tid att tänka tillbaka och ta vara på allt det man värdesätter och älskar. Boa in sig och tillåta sig att skämma bort sig själv för en stund. En möjlighet att ta en paus från vardagsstressen.

Goda vänner som har det svårt så här i juletid. Jag tänder ett ljus för dem och hoppas att allt ska vändas till det bättre. Att allt ska bli bra där på andra sidan.

Så här i slutet av året, inför en nystart 2009, vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Må 2009 bli allt det ni önskar.

Dagens låt: You never walk alone - varför inte med Daniel Engman:

http://www.danielengman.se/

"When you walk through a storm hold your head up high,
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone."


Umami och jag kommer inte överens

Sött, surt, salt, beskt och umami. Ja, det låter inte ens rätt.

Umami anses nuförtiden vara en av våra fem grundsmaker. Jag har inga som helst problem med de fyra första, det är med smaken umami jag inte kommer överens. En smak som framträder vid förtärandet av exempelvis soja, fisksås, ansjovis, kött, buljong, ost och andra proteinrika födoämnen - allt enligt Wikipedia.

Vid besök på Smak på Restaurangen, en av Melker Anderssons krogar, fick jag nära nog en överdos av smaken umami då jag valde att prova en rätt kallad "Wasabi". Aldrig kommer mina smaklökar vara desamma... Och kyparens min var obetalbar då jag skickade såväl mat som ackompanjerande dryck raka vägen ut i köket. Varning utfärdad om du inte råkar vara umami-frälst.

Trots umami-fadäsen kan jag varmt rekommendera Smak på Restaurangen, en kul och trevlig kväll utlovas för alla er som är intresserade av mat och dryck!

hits