Ljuva 80-tal

Murray Head och låten One night in Bangkok:

http://www.youtube.com/watch?v=QUuV-FE8uE0

Små snälla ord

Tänk att små snälla ord från en person man inte alls känner kan värma så gott. Ibland vet ord att träffa mitt i prick hos en som behöver dem som allra mest, utan att givaren har någon som helst aning.

Tack Mattias för dina snälla ord.

Om att döma

Omgivningen dömer en efter vad man faktiskt gjort. Sig själv dömer man efter det man avstår från att göra.

Viva Mexico!

image29

En liten och vid det här laget ganska gammal bild från min resa i Mexico år 2000. Ett resmål som jag kan rekommendera så här i vintermörkret!

Marcus Birro om människan

Jag gillar verkligen Marcus Birro, en mycket begåvad man. Om du inte redan hittat till hans hemsida - bege dig genast dit!

http://www.marcusbirro.se

Härom sistens hittade jag följande rader om människan på hans blogg, läs och njut. Marcus, hoppas det är ok att dina ord finns här på min sida?!

Röntgensyn av Marcus Birro

Jag har röntgensyn. Människor är så vackra trots allt. Jag har lärt mig se genom den förbannade gråheten, halsdukarna, snoret, skägget, det ovårdade håret. Jag har lärt mig att se rakt igenom dialekter och attityder. Det var inte särskilt svårt heller. Jag ska avslöja en hemlighet. Människor är som du. Det är svaret på i stort sett allting, på alla frågor du någonsin kommer ställas inför. Så vi tar det igen; människor är som du. De har grus av sorg i sina ögon. De har döden i hasorna. De har matkassar i händerna. De har stress i benen. De har livet som nerfällda bommar mot drömmarna. De har barn och dagisavgift. De har gravar att vårda. De borde vårda någon kvadratmeter till strax bredvid för det där där de hamnar. De har lotter i plånboken. De har tipsraden klar. De har sina hjärtan i omloppsbana runt jorden medan biljetten i bästa fall tar de över alperna. De har sitt namn inristat på Rialtobron.  Människorna är så oändligt mycker mer än sitt bleka namn som föräldrarna reste åt dem i begynnelsen. Människor är så oerhört mycket mer än de där sifforna hos Försäkringskassan. Men många väljer att retuschera sig själva, sudda ut längs kanterna. Låt bli det. Sudda inte ut er själva. Översätt er till färg. Stråla ikapp med oss andra drömmare som går här, med armarna på ryggen som två landsvägar som möts, och upptäcker att de saknat varandra.


Apropå skånska...

Snacketolva = prat som inte leder någonstans...

M, så nu vet du det!

:-)

Pensionat Oskar

En fantastisk film är Jonas Gardells Pensionat Oskar. En av mina allra bästa filmstunder präglas av följande rader ur filmen:

Ibland, det händer, att vi träffar den eller de i våra liv som blir bestående, och vi reder åt dem ett litet bo i våra hjärtan och bevarar dem där. Och vi utser oss till skyddsänglar åt dem och ber för dem hela tiden till Gud.

Är han inte fantastisk mr Jonas Gardell?

hits