Hemma igen

Kom härom dagen, egentligen var klockan typ 03.00 på morgonen, hem från en liten semester i Grekland. Trevligt och härligt slött!

I mejlens inkorg låg ett kort svar från Trafikkontoret i Stockholms stad angående mina undringar kring den nya sortens cykelbana som finns inom synavstånd från min arbetsplats:

Hej!

Tack för ditt mail som Vägverket vidarebefodrat till oss.
Vi kommer under hösten att måla sk röd massa på cykelbanan för att på
så sätt förtydliga och uppmärksamma bilisterna att de korsar en
cykelbanan. Tidigare låg cykelbanan utmed gångbanan och då skedde en rad
olyckor vid Blekholmsterrassen då de flesta cyklar rakt fram och bilar
svänger höger.

Med vänlig hälsning
Trafikkontoret
Gatuavdelningen


Kan nu inte låta bli att undra vad de menar med:

1. röd massa
2. "... de korsar en cykelbanan."

Tänk efter - före

Från min arbetsplats i centrala Stockholm har jag två dagar i rad bevittnat efterspelet av två olyckor där cyklister och motorfordon varit inblandade. Var och varannan dag ser jag och mina arbetskamrater tillbud på platsen, men de senaste dygnen har med detta ändå tagit priset.

På platsen finns en cykelbana liksom mitt i vägbanan med bilfiler på vardera sidan. Tänk er själva hur trafiksituationen ser ut på denna plats... såväl cyklister som bilister och busschaufförer byter filer om vartannat.

Vad sjutton är tanken bakom denna sortens cykelbana? Och hur tänker alla dessa cyklister som har cykelhjälmen i cykelkorgen? Skrämmande ofta småbarnsföräldrar med barnsits på pakethållaren... tar de av sig hjälmen efter att de lämnat barnen på förskolan eller?

Jag hoppas nu bara att det går bra för alla inblandade i dessa olyckor, såväl cyklisterna som bil- respektive busschaufförerna!

Gala och allvar i ett

Pride 2006


Människor och så killar

Detta yppades helt spontant av en nioåring på ett scoutmöte:

"I mitt tält bor det fyra människor och en kille..."

hits