Frireligiösa, låt MIN tro vara!

Gick genom huvudstaden när jag blev stoppad av två kvinnor. Jaha tänkte jag, vilka är nu det här? Förmodligen är de ifrån någon annan religiös rörelse än Svenska kyrkan, det brukar vara sådana som till synes spontant haffar lojt flanerande på stans gator. Usch, låter jag fördomsfull nu?

Nåväl, de började med en gång att tala om Jesus Kristus och allt gott han kan göra för oss människor. Jag försökte hejda deras offensiva tal, men de nästintill ställde sig i vägen när jag tackat för mig och med all tydlighet visat att jag inte var intresserad av det de hade att förmedla.

Jag talade om för dem min syn på kristenhet och var min tro hör hemma. Och jag blev inte heller förvånad när de i kör, med blott en mening, massakrerade min tro och ifrågasatte hur någon kan säga sig vara troende genom sitt medlemskap i Svenska kyrkan. De visste minsann vad Svenska kyrkan står för.

Vad de inte visste var vem de hade attackerat och mycket snart stod de där långa i ansiktet när jag kort och gott sa: Och vilka är ni att ifrågasätta MIN tro?

Nej, gott folk, det finns fler än en sanning här i världen och mitt val är endast mitt. Kom inte och ifrågasätt min tro, den är lika sann som någon annans.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits