Högre studier - lönsamma för staten

Många är vi som gått på myten att högre studier på olika sätt skulle vara lönsamma för oss som individer. Om det i någon aspekt är lönsamt med högre studier så är de framförallt lönsamma för staten. Alla dessa studenter på landets högskolor och universitet, ett stort antal färre i arbetslöshetsstatistikens staplar.

Vi betalar dessutom i längden dyrt för att "hjälpa" staten på traven. Många står i slutändan med stora studielån som skall betalas till varje pris, trots att den dyrköpta utbildningen kanske aldrig kommer till användning. Visst, studielån är relativt billiga lån men betalas ska de och nu slås det larm om att allt fler före detta studerandes skulder leder till inkasso.

Nej, skriv av studieskulderna för alla som lockades in i studiefällan i mitten av 90-talet fram till dags datum!

Kommentarer:
Postat av: jesterdaze

Studiemedel var en fälla långt innan mitten av 90-talet. Haken är väl antagligen att i det "rättvisa" Sverige ska man inte få högre lön bara för att arbetet man utför kräver utbildning som både kostar pengar ach tar löneår från en. Det vore ju orättvist mot de som valt att börja jobba tidigare, inte har några studiemedel, och inte kan göra det jobb den utbildade gör.

Om man räknar på antal år man har lön, vad studieskulden kostar, och hur det hela påverkar pensionen, så är det en direkt ekonomisk förlust att utbilda sig i många fall. Så din tanke om att det är för att slippa arbetslöshet är nog välgrundad, även sett ur den enskildes perspektiv, ofta.


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits