Ät glassen och håll mun!

Vilket tjafs det har blivit om GB:s nya variant på kultklassikern Nogger! Det hela blev ju inte rasistiskt förrän företrädaren för Centrum mot rasism uttalade sig om vad han "upplevde" när han såg annonserna. En av nackdelarna av att arbeta med något som verkligen berör en på djupet kanske?

Kommentarer:
Postat av: jesterdaze

Jag tror mer det är en nackdel med att leta efter saker som har potential att beröra. Det finns oändligt många helt oskyldiga saker som lätt kan upphöjas till berörande, om man är på det humöret.

Svarttaxi? Svart som natten? Lakritspuck? Brunsås? Jobba som en slav? Afrokrull?

Hur kan det komma sig att man är rasist om man råkar ha ögon att se med, och en hjärna som anser att en målande och talande beskrivning är av värde?

Snart ska man väl akta sig för att referera till "den svarta killen" i en grupp människor där alla är vita utom en. Jag tycker det är mer rasistiskt att anse att det är nåt fel med att säga så, än att säga så. Om killen ÄR svart, varför inte säga det? Det har väl inte ett dugg med rasism att göra. Det är bara ett enkelt och naturligt sätt att beskriva hopnom på ett entydigt och lätt identifierbart sätt i den kontexten.

Postat av: helen

Å andra sidan kanske du kan sätta glassen i halsen? Så du håller mun.

2005-05-17 @ 23:06:03
URL: http://www.bloggi.se/helen
Postat av: Sture

Att kalla glassen Nogger Black var inte på minsta vis oskyldigt. Det var noga uträknat och illasinnat och inte minst rasistiskt. Tittar man på bilden så får man ytterligare bekräftelse. Att som nu angripa Centrum för rasism i stället för GB-glass visar vilka grumliga intressen som ligger i botten.

2005-05-20 @ 20:08:37
Postat av: johanna

Har inte sett reklamen eller atit glassen men har svart att tanka mig att GB-glass har illasinnade rasistiska intressen i botten.

2011-12-06 @ 08:53:29

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits